כנס פתיחת שוק התחרות באספקת חשמל לצרכן הביתי | 16.6.24
לקראת השקת הרפורמה באספקת חשמל לצרכן הביתי נגה ערכה כנס אליו הגיעו כל בכירי משק האנרגיה. מטרת הכנס הייתה להציג למספקים הפרטיים את המתווה החדש, שלבי הניוד והתחשבנות וסוגיות חשובות נוספות.
את הכנס פתח שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן שאמר: "החשמל הוא מוצר צריכה בסיסי בכל בית בישראל. הרפורמה שתצא לדרך ב-25.7 היא מהפכה היסטורית, שתפתח לראשונה מקום המדינה את שוק החשמל לתחרות, ותעניק לכל הצרכנים הזדמנות שווה להוזיל את חשבון החשמל במאות ואף אלפי שקלים בשנה. אני מודה לחברת נגה, חברת החשמל ורשות החשמל, על ההירתמות ושיתוף הפעולה לטובת כל אזרחי ישראל."
אחריו דיבר יו"ר דירקטוריון נגה, האלוף במיל' סמי תורג'מן שאמר: "לשר אלי כהן, יש תרומה משמעותית בעצם ההחלטה לפתוח את התחרות באספקת החשמל לצרכן הביתי. אני מביע הערכה לכל מי שלוקח חלק: משרד האנרגיה, רשות החשמל, נגה וחברת החשמל שפועלים ללא הרף ובסד זמנים קצר כדי להביא לציבור את הבשורה של תחרות באספקת החשמל".
מנכ"ל נגה, שאול גולדשטיין: "ברפורמה הזו, אני רואה פוטנציאל כלכלי עצום של חיסכון לצרכן הביתי ולא פחות חשוב בעיני, הרגלי הצריכה של הציבור בישראל שיכולים גם לחסוך לו כסף וגם לעזור לנו כמנהל המערכת בעקומות ה"פיק" בשעות הערב. זה WIN WIN... הציבור חוסך כסף ואנחנו כמנהלי המערכת נוכל ליישר קצת את העקומה של צריכת החשמל בשעות השיא".
יו"ר רשות החשמל, אמיר שביט: "רשות החשמל שמחה על פתיחת שוק החשמל לתחרות. הנושא נמצא בליבת תוכניות העבודה של הרשות, ובשנה האחרונה פעלנו לקידום פתיחת התחרות ולהסרת החסמים - כמו סוגיית חובת המונה החכם. הרפורמה היא בשורה הן לציבור הצרכנים והן לחברות המספקות חשמל באופן פרטי. זה שלב נוסף בפתיחת המשק לתחרות. הרשות תמשיך לעקוב אחר השוק, תתקן מה שצריך ותפעל להמשך קידום התחרות. אני מודה לנגה ולחברת החשמל על הצלחת היישום עם כל הגורמים".
במהלך הכנס, איגור אהרונוביץ סמנכ"ל הסחר בנגה הציג את היסטוריית הניודים, את תהליכי הסחר בחברה הקשורים בצריכת החשמל ואת התהליכים העתידיים בהם האגף עוסק (FFR).
יהודית גרינברג בידה, מנהלת התחשבנות מסחרית בנגה הציגה את מתווה התוכנית של המונים הבסיסיים, את השלבים השונים בתהליך הניוד, את ההתחשבנות בין נגה למספקים וסוגיות הקשורות בניוד (הן בהיבט העסקי והן בהבטי התקשורת בין הגופים השונים).
ד"ר קלנר משה, מנהל יחידת החיזוי בנגה הציג את התנהגות המונים הביתיים, את תהליך חישוב אומדן הצריכה היומי והחודשי הנעשה על פי התפלגות המונים החכמים ואת תהליך סגירת החשבון עבור מונים בסיסיים מתניידים.
בסיום הכנס התכנסו כלל הגופים המעורבים בתהליך (חברת חשמל, נגה, רשות החשמל) וענו על שאלות של המשתתפים בנושאים שונים הקשורים בניוד.